Lecsós rizses hús
4 fő részére
Nehézség:
könnyű
hozzávalók
- 30 dkg sertéspörkölt
- 20 dkg rizs
- 10 dkg sajt
- 15 dkg lecsó
Elkészítés
A jó fűszeres pörköltet a levével és a lecsóval együtt megforrósítjuk, és beleforgatjuk az alaposan megmosott rizst. Leöntjük annyi vízzel, hogy bőven ellepje, és fedő alatt 5 percig forraljuk. Ezután anélkül, hogy a fedőt leemelnénk, a lángot elzárjuk alatta, és a fedőre több rétegben konyharuhát borítunk. Egy óráig állni hagyjuk, majd a fedőt levéve megkeverjük. Ha kell, utánasózzuk. Reszelt sajttal meghintve tálaljuk.
Megjegyzés
A receptet "Genyke" küldte be.
Hozzászólások
Új hozzászólásokat átmenetileg nem lehet beküldeni.
Ehhez a recepthez még senki sem fűzött megjegyzést.