Lecsós rizses hús

4 fő részére

Nehézség:

könnyű

hozzávalók

  • 30 dkg sertéspörkölt
  • 20 dkg rizs
  • 10 dkg sajt
  • 15 dkg lecsó

Elkészítés

A jó fűszeres pörköltet a levével és a lecsóval együtt megforrósítjuk, és beleforgatjuk az alaposan megmosott rizst. Leöntjük annyi vízzel, hogy bőven ellepje, és fedő alatt 5 percig forraljuk. Ezután anélkül, hogy a fedőt leemelnénk, a lángot elzárjuk alatta, és a fedőre több rétegben konyharuhát borítunk. Egy óráig állni hagyjuk, majd a fedőt levéve megkeverjük. Ha kell, utánasózzuk. Reszelt sajttal meghintve tálaljuk.

Megjegyzés

A receptet "Genyke" küldte be.

Hozzászólások

Új hozzászólásokat átmenetileg nem lehet beküldeni.

Ehhez a recepthez még senki sem fűzött megjegyzést.